sábado, 23 de mayo de 2015

UN DIA BEN COMPLET! - 5è dia

Tal com teníem previst, avui hem estat ben ocupats. Hem passat el matí a l'escola, on la majoria dels alumnes han fet activitats lingüístiques i un grup reduït ha pogut realitzar un taller de cuina. Després de dinar hem anat a l'ajuntament, perquè és costum que hi rebin els estudiants estrangers per desitjar-los una bona estada a Angers. Ens han ensenyat les sales més importants, ens han parlat de la ciutat i ens han ofert un petit refrigeri.

Després hem fet una activitat que ha agradat molt als alumnes:  el rallye pel centre d'Angers. En un recorregut que anava des de l'ajuntament fins a l'estació, els alumnes han hagut de passar pels llocs més emblemàtics i contestar una sèrie de preguntes. Anaven en grup i tenien un mapa on al matí havíem treballat la ruta. Per respondre les preguntes han hagut de llegir panells informatius o preguntar als vianants i als botiguers. També han fet fotografies.  Els objectius eren descobrir el centre d'Angers, parlar francès i aprendre a orientar-se. I els han acomplert molt bé! Tota una prova de superació.


Un cop a l'estació, el nostre autocar ens ha portat a Brissac per veure-hi un dels típics castells del Loira. El Château de Brissac és imponent, el més alt de França, amb una arquitectura de gran bellesa i un parc interminable amb vinyes incloses, doncs fabriquen el seu propi vi. Hem fet una visita guiada en francès. He demanat als alumnes que s'esforcessin per seguir l'explicació sense que jo hagués de traduir, per practicar la comprensió oral, i no han tingut massa problema per fer-ho. S'han sentit  molt satisfets.

I encara no hem acabat! De tornada a Angers hem anat a l'escola per celebrar el sopar festiu amb els corresponsals i les seves famílies. Els alumnes francesos s'han encarregat de la decoració de la sala, de la música en directe  i de servir el sopar; després hem recollit entre tots. Hem menjat una cosa típica de la regió: les "fouées", una espècie de panets calents que s'omplen de formatge, mantega, "rillets" (carn de porc), xocolata o compota. L'ambient ha estat molt bo. La professora francesa responsable de l'intercanvi, Myriam Froger, ha fet un discurs molt emotiu en què ha destacat la satisfacció que ens ha produït veure la complicitat que hi ha hagut entre els alumnes francesos i catalans durant tota la setmana i que ens fa pensar que hem aconseguit el que volíem i pel que tant hem treballat. 

Demà ja és dissabte, dia de convivència amb les famílies. Cada alumne el viurà de manera diferent, però segur que tots l'ompliran d'alguna experiència o d'algun record inoblidable.

Diumenge tenim rendez-vous a les 6h del matí per començar el viatge de tornada. Un cop passem la frontera i tornem a connectar el 3G us anirem informant de per on anem.

Fins d'aquí a molt poc!

L'equip de professors

No hay comentarios:

Publicar un comentario